Läkare, hälsa och vanor

Vare sig du är sjuk eller har något du vill fråga om eller kolla upp angående din hälsa är det viktigt att bemötas av rätt personal. Det är även viktigt att tänka mer helhetsmässigt på sin hälsa.

Läkare eller sjuksköterska behöver vi alla träffa någon ibland, för att kolla upp ett symptom eller ställa en fråga, gärna någon som är specialiserad om det är vad som krävs. Företaget medlink.se ser till att vårdbemanning sker med kvalitet, engagemang och hög service. För det är vad som krävs för att vård ska vara bra, helt enkelt.

Hälsa inifrån och ut

Men hur håller man sin hälsa i schack då? I tidningen Topphälsa tipsas det om hur du kan få en hälsosam livsstil på ett kick, genom att ändra en del av dina vanor. All träning som faktiskt blir av är bra träning och har du svårt att få till det så kan du lägga ner så kort tid som fem minuter mo dagen, eller lite här och där. Det kan vara att hoppa hopprep i fem minuter, att springa uppför en lång backe, upp och ner för en trappa ett par gånger, eller att simma så fort du kan eller kanske att göra magövningar i fem minuter. Det går att kombinera och varför inte köra intervaller med hård träning varvat med några sekunders vila? Andra råd är att dricka mer vatten och att filosofera över framtiden, tänk efter vad som är viktigt för dig och vad du vill göra mer av.

En PT som intervjuas i Metro tipsar även hon om vad som kan göra så att du mår ännu bättre i din vardag. Bland annat handlar det om att göra en sak i taket, inte ha många bollar i luften. Se även till att göra något snällt åt dig själv varje dag. Sträva efter balans, genom att sätta start och stopp för intensiva perioder, varva en hetsig jobbperiod genom att ta de lite lugnare på fritiden. Det gör det enklare.