Fixa drömgymmet med rätt redskap

Fixa drömgymmet med rätt redskap

Träning får alla människor att må riktigt bra, både fysiskt och psykiskt, och ger massor med välbehövlig energi och kraft. Genom att utmana din kropps styrka och uthållighet anpassar den sig därefter och blir starkare, smidigare och mer uthållig. Träningen ger dig också en välkommen paus i vardagslivet där du kan sålla tankarna och stressa ner.

För att din träning ska ge optimala resultat krävs två saker: motivation och rätt metoder. Medan motivationen kommer från dig själv och kan boostas med saker som musik och målsättningar är metoden den tekniska, rent praktiska aspekten av dina aktiviteter. Det kan handla om allt från rätt löparskor och -teknik till bra hållning och välgjorda hantlar. Med gymutrustning från Casallpro.se få du små och stora redskap av högsta kvalitet som inte bara låter dig träna som du vill utan också är ett rent nöje att jobba med tack vare deras smarta, eleganta och högfunktionella design.

Från stort till smått

Den främsta skillnaden mellan att inreda ett regelrätt gym eller att fixa en träningsvrå hemma är utrymmet. Oavsett vilken slags träningslokal du planerar att sätta igång är det viktigt att det finns ordentligt med plats för utrustningen och den som ska träna. En roddmaskin, till exempel, tar dels en viss yta som föremål men kräver också rum för användarens armar som kommer ”sticka ut” åt sidorna vid varje roddtag.

När du skaffar utrustning för ditt drömgym är det framförallt tre funktioner som det ska kunna erbjuda:

  • Konditionsträning – löpband, cyklar, crossfitmaskiner
  • Styrketräning – hantlar, skivstänger, träningsmaskiner
  • Smidighet – mattor för stretching, gummiband, bollar

Den bästa träningen är en kombination av kondition och styrka och många gånger kan du förena de ovanstående förslagen, exempelvis genom cirkelträning eller att köra intervaller med olika styrkeredskap. Glöm inte heller balansen – den kommer både från träningen och från specifika övningar.

Ta ut träningen

Att träna utomhus är också riktigt bra av många anledningar, och även här finns det utrustning som kan ge dig maxade resultat. Fäst ett gummiband mot ett träd, sätt det runt midjan och spring ifrån det, ge järnet med ett par battleropes eller installera en träningsbänk i trädgården med tillhörande vikter.