Fördelarna med massage

Fördelarna med massage

Fördelarna med massage är många. Detta har kunnat bevisats vid flertalet studier och alltfler inser massagens positiva effekter på vår hälsa. Faktum är att de flesta av oss skulle kunna må bättre med hjälp av massage, Den avkoppling som en stunds massage medför kan ha direkta effekter på vårt psykiska välmående, men även muskel- och ledvärk kan lindras med massage. Även i förebyggande syfte är massage en bra metod för ökat välmående och en bättre hälsa.

Muskel- och ledvärk kan lindras med massage. En god blodcirkulationen är viktig för att kroppens vävnader ska återhämta sig efter ansträngning. Med massage ökas inte bara blodcirkulationen utan även cellernas syresättning och gör att muskler nybildas fortare. Detta är en anledning till att massage är bra efter träning, då efterföljande träningsvärk kan förhindras. Massage får också musklerna att slappna av och kan hjälpa mot spänningar.

man får massageMassage mot muskel- och ledvärk

Då värk i många fall kan bero på spända muskler gör detta att massage kan vara mycket effektivt. Särskilt spänningar som orsakar värk kan lindras med massage redan efter första gången. Den som bor i Stockholmsområdet kan enkelt boka massage från Sthlm Physique för en bättre hälsa. Massage ingår också ofta i friskvårdsbidraget vilket ofta glöms. Att gå på massage är en investering för både kropp och själ och är ett enkelt sätt att öka välbefinnandet.

Massage lindrar stress

Vid beröring bildas ”må bra-hormonet” hormonet oxytocin, vilket är en orsak till varför massage lindrar stress. Det är därför inte nödvändigt att muskler och vävnad bearbetas hårt för att massage ska ha en positiv effekt på välmåendet. Massage där mjuk beröring ligger i fokus kallas taktil massage och är bra för psykisk återhämtning. Att massage lindrar stress och motverkar negativa känslor har bevisats genom upprepad forskning. På vissa platser kan vi se att massage används för att lindrar demens hos äldre med goda resultat. Detta bevisar hur effektivt massage kan vara mot stressrelaterade problem.