Bota tennisarmbåge med botox

Bota tennisarmbåge med botox

Botox har sedan det kom ut på marknaden främst använts till att släta ut oönskade rynkor men nu kan botoxens användningsområde komma att ändras – man inleder nämligen en studie i om botox kan vara ett medel till att bota tennisarmbåge.

Botox slätar ut rynkor och gör människor lite vackrare, men det är inte allt som botoxen kan användas till. Forskare har nämligen börjat fundera över om botox kan ha andra användningsområden än bara inom skönhetsindustrin. Därför ska forskare vid Universitetssjukhuset USÖ i Örebro nu påbörja en studie i om att använda botox som botemedel mot tennisarmbåge som oftast orsakas av en överansträngning av muskeln, skriver SvD.

” – Tennisarmbåge är en svårbehandlad och besvärlig sjukdom och den här metoden hjälper ju verkligen en utsatt grupp” Läs hela artikeln genom att klicka här.

Studien påbörjades redan 2010

Redan 2010 påbörjade forskarna i Örebro sin studie om botox och tennisarmbåge, och det är nu dags att få botoxmetoden vetenskapligt erkänd över hela världen. Därför väljer man nu att genomföra sin studie med hjälp av 40 patienter som man kommer att injecera vissa med botox och andra med saltlösning – patienten själv kommer ej att veta vilken injektion denne har fått.  Resultatet av botoxen kommer att ge muskeln som injecerats total vila då man blockerar signalerna dit vilket på sikt kommer att bota tennisarmbågen helt och hållet.

Vad är tennisarmbåde?

När man blir diagnostiserad med tennisarmbåge har man fått en överbelastning av muskeln vilket ger upphov till kronisk smärta – och det är inget ovanligt tillstånd heller. Tennisarmbåge drabbar nämligen främst människor i arbetslivet och beror allt som oftast på vanligt kontorsarbete och statisk belastning. Och det är omkring fyra till sju fall per tusen invånare som drabbas varje år (Källa).