Ny blick på hälsotrenden

Vi ser en stark hälsotrend formligen explodera över västvärlden och inte minst i Sverige. I detta stora omfång ingår alltifrån fysisk hälsa med träningsinspiration och ett ideal om den starka, välmående kroppen. En följd av hälsotrenden är att måna om sig själv och ta hand om sitt utseende, i stort sett verkar det handla om att våga vara den man vill vara, utan att skämmas.  

Svd skrev tidigare i vår att hälsotrenden är tydlig i Sverige. Vi har kommit att leva i en tid där hälsa och skönhet går hand i hand och vi rör oss bort från världsåskådningen där enbart utseende är den viktigaste komponenten till ett lyckligt liv.  Istället går det visuella yttre i harmoni med en sund och hälsosam livsstil. I stora drag kanske man kan sammanfatta synsättet som att ta hand om sig själv – inifrån och ut.

Även i Sydsvenskan skrivs det om den starka hälsotrenden som far över land och rike, med olika konsekvenser. Inte minst märks det i klädhandeln där sportkläder signalerar ett vaket och alert livssätt hos de som köper plaggen. Det är inte bara viktigt att vara pigg men även att överföra den energin utåt via sitt yttre, med olika medel och sätt.

Att våga vara sig själv

När fler och fler blir måna om sin hälsa och därmed också sitt visuella utseende blir frågan om ett enkelt skönhetsingrepp både mer vanligt och accepterat. Det är inte längre ovanligt att en smärre korrigering som till exempel att ta bort överflödigt fett under eller över ögon, använda botox eller liknande åtgärder mot ålderstecken eller använda laser för att ta bort oönskad hårväxt. Snarare visar det på en förmåga att både ta hand om sig och våga vara den man vill vara. En av de som utan skam och med självförtroende opererat sina ögonlock är bland annat Niclas Wahlgren. Tidigare i år medverkade han i en intervju i Aftonbladet och hävdar att det dels inte gjorde ont och att han är väldigt nöjd med resultatet, det spelar ingen roll vad andra tycker, avslutar han med att säga.

Vill man göra ett liknande ingrepp som Niclas Wahlgren går det att göra ögonlocksplastik hos Ögonlocksakademin, där går det bra att operera både övre och undre locken på ögat och gå hem en timme senare med direkt resultat. Via deras facebooksida finns både information samt recensioner från tidigare kunder.