Börja motionera mer

Börja motionera mer

Man blir starkare, man mår bättre och kroppen blir friskare – det finns många anledningar till att man ska träna och motionera. Vi svenskar är faktiskt det folk som rör på sig mest i Europa men samtidigt ökar antalet feta och överviktiga. Detta innebär att vi en gång för alla bör ta tag i våra liv och vår träning.

Snart kan det finnas mer anledning att träna än att det är bra för hälsan, om fler gör som företaget det skrivs om i Dagens Nyheter. I tidningen kan man nämligen läsa att företaget Moelven Eurowand inte bara ger sina anställda friskvårdsbidrag, de ger även en semestervecka extra till de anställda som motionerar. Tränar de anställda en timme, får de 10 minuters ledigt. För att få dra av tid måste de dock ha tränat minst 45 minuter. På företagets kontor i Göteborg får dessutom de anställda motionera på arbetstid och har tillgång till en personlig tränare.

När man tränar är det viktigt att man har ett par bra skor. På Footmall Norden AB kan man hitta alla möjliga typer av skor. Det är även viktigt att tänka på att äta rätt när man tränar, kan man läsa på Livsmedelverket. Att få i sig protein är viktigt när man tränar, men att få i sig tillräckligt med energi, alltså kalorier, är av störst vikt. Äter man en hälsosam kost får man i sig all protein man behöver. Därför är alltså inte det proteinpulver många äter, egentligen nödvändigt.

Vilken typ av motion man vill utföra beror mycket på vad man själv tycker är roligt. Det kan även vara bra att utföra speciell träning om man har problem med någon del av kroppen. Har man till exempel problem med knäna kan man träna upp låren, skriver man på Måbra. Starka lår skyddar nämligen knäna. Den som har problem med knäna bör dock undvika träningspass där det ingår många hoppmoment, eftersom att man då utsätter dem för onödig belastning.