Populärt köpa mat på nätet

Populärt köpa mat på nätet

Branschen för matvaruhandel på nätet ökar ständigt. Fler företag erbjuder nu sina kunder att köpa maten online och sedan få den hemskickad till dörren. Men det finns även företag som gått steget längre och erbjuder kunderna helt färdiglagade måltider.

Konkurrensen ökar

I en artikel på Dagens Nyheter kan man läsa om att konkurrensen mellan företagen som erbjuder mathandel på nätet ökar. Linas matkasse, som endast levererade färdiga matkassar innan, har nu öppnat en e-butik där man själv kan välja maten. Dagligvarujätten Ica har även lanserat sin e-handel på bred front nu i höst. I dagsläget finns många svenska företag som erbjuder matkassar hem till sina kunder. Bland annat har Coop och Mathem detta och Ica har som sagt börjat med detta, en så länge i vissa delar av landet. Vad gäller Ica kommer de erbjuda kunderna att hämta den färdigpackade maten i butik men det kommer även att erbjudas hemleverans.

Färdigmat hem till dörren

Många väljer att köpa sin mat via nätet för att de slipper gå till affären och trängas, utan kan nu sitta i lugn och ro hemma och beställa. De behöver heller inte ta sig ut eftersom att de får maten levererad hem till dörren. De behöver dock laga maten som de får hem till sig. För de som även vill slippa laga maten, finns företag som erbjuder färdiga matlådor. Till exempel gi-boxen, och på deras hemsida kan man läsa menyn för deras GI-mat. För att få ännu mer information från företaget, kan man besöka deras facebooksida. Dessa färdiga matlådor är väldigt nyttiga till skillnad från dem man kan köpa i butik. På Svenska Dagbladet skriver man att Livsmedelsverket rekommenderar konsumenterna att undvika färdigmaten så gott de kan till dess att matindustrin sänker de skadliga saltnivåerna i maten. En fryspizza som många köper då och då, kan innehålla hela sex gram salt, som är hela det rekommenderade dagsbehovet.